dilluns, 17 d’octubre del 2011

Curs de mecanografia on line

La mare de l'Aina Torra ens envia aquesta informació.
Programa gratuït de mecanografia a softonic.com. Té 20 lliçons , amb exàmens i jocs. També guarda els progressos fets per l'usuari per poder fer el seguiment.

Hi ha dues versions: instal.lable (amb un accés directe a l'escriptori de Windows) o portable (heu de buscar el fitxer cada vegada que voleu obrir el programa).

La versió instal.lable: cliqueu sobre la frase Tu curso de mecanografia v.6.6.7 Si teniu el Vista o el Windows 7 potser l'heu d'instal.lar clicant amb el botó dret sobre el fitxer descarregat i escollir l'opció: Ejecutar como Administrador, tal com he hagut de fer jo.

versió instal.lable

La versió que no s'instal.la heu de fer clic sobre la frase Bajar menanet portable

mecant portable

La mare de l'Arnau ens envia aquest link www.mecanografia.cat Aquest no cal descarregar-lo pero s'ha d'estar connectat ha internet tot el temps.

Moltes gràcies per la informació.
Esperem que ho passeu bé practicant sobre les tecles!

dimecres, 12 d’octubre del 2011

visita a les coves del Toll-Moià

Aquí teniu l'adreça de les Coves de Toll. És molt interessant , t'ajudarà a recordar tot el que ens va explicar el Sta. Alba i ho podràs explicar als pares.


entra a les coves

diumenge, 9 d’octubre del 2011

Vistes del nostre planeta des de l’Estació Espacial Internacional

Així és com es veu la Terra des de l’Estació Espacial Internacional. Es tracta d’un video a partir d’un conjunt de fotografies registrades des de l’EEI durant la nit. El recorregut comença sobre l’oceà Pacífic, continua sobre Amèrica del Nord i del Sud fins a l’Antàrtida.

dijous, 6 d’octubre del 2011

PLUJA DE METEORITS 8 i 9 D'OCTUBRE

De tant en tant es produeixen les anomenades tempestes meteòriques quan, des de la Terra, observem una pluja intensa d’estels fugaços. La nit del dia 8 al 9 d’octubre de 2011 es produirà la tempesta dels Dracònids.

Aquesta tempesta es produirà quan la Terra travessi un dens eixam de partícules emès pel cometa 21P/Giacobini-Zinner durant diverses aproximacions al Sol esdevingudes durant el segle XIX.
Aquest cometa és periòdic i completa la seva òrbita al voltant del Sol cada 6.62 anys. Com que són composats de roques i gels, cada vegada que s’aproxima un cometa al Sol pateix l’escalfament de la seva superfície per la llum solar i s’esdevé la sublimació dels gels. Els gasos que es desprenen d’aquesta sublimació exerceixen una pressió sobre les partícules minerals que són llançades i queden en l’òrbita solar.
Des de la superfície de la Terra no ens haurem de preocupar, però. Només ens cal gaudir de la nit estelada i desitjar que el cometa 21P/Giacobini-Zinner ens hagi deixat un bon rastre de partícules que produeixi els més meravellosos focs naturals.